עברית היא שפה עשירה ולא פעם אנחנו משתמשים במילים שונות כדי להגיד את אותו הדבר. כאן בדיוק נכנס הבלבול בין תו נכה לתג נכה ורבים רוצים לדעת מה ההבדל בין תו נכה לתג נכה. למעשה, כדאי לדעת שאין כל הבדל בין שני המונחים ושניהם מתייחסים לתו אשר מיועד לאנשים בעלי מוגבלות בניידות.
תו נכה או תג נכה מאפשר לבעליו להחנות את הרכב בכל מקום שמיועד לחניית נכים. בתוך כך נכנסות חניות אשר מסומנות לנכים בלבד, חניות המסומנות בכחול לבן ללא תשלום, חניה בחלק מהחניונים ללא עלות ובמקרה שאין חניה חלופית ניתן להחנות במקום אסור ובלבד שפעולה זו לא מסכנת ולא מפריעה לתנועה של הרכבים או של הולכי הרגל.
תו נכה ותג נכה ניתנים על ידי משרד התחבורה
את תו הנכה או תג הנכה מפיק משרד התחבורה באמצעות אגף הרישוי. לאחר הגשת הבקשה המשרד יצטרך לקבוע את הזכאות כאשר באפשרותו להפיק:
- תו נכה לצמיתות – במידה ומשרד התחבורה ימצא לנכון כי מצבו של הנכה לא עומד להשתנות הוא יפיק תו או תג נכה לצמיתות. כלומר, לא יהיה צורך בבקשות חוזרות אלא רק לבצע חידוש בעת הצורך.
- תו נכה זמני – במקרים רבים התו הניתן הוא לתקופה שנקבעת על ידי משרד התחבורה כאשר ניתן לחדש אותו ורצוי לעשות זאת שלושה חודשים לפני שהתו המקורי פג תוקף.
תהליך הגשת בקשת הפקת תו נכה ותג נכה
- מילוי טופס בקשה – ניתן להגיש את הבקשה בצורה מקוונת באתר של משרד התחבורה או באמצעות טופס מודפס אותו ניתן לקבל בסניפי הרישוי או לחילופין להוריד מהאתר ולמסור באופן ידני.
- צירוף מסמכים – יש לצרף לבקשה מסמכים רפואיים רלוונטיים אשר מעידים על המוגבלות וכן חוות דעת מקצועיות אם ישנן. בנוסף יש לצרף צילום של תעודת הזהות עם הספח.
- זימון לוועדה רפואית – לאחר שהמסמכים יועברו לוועדה הרפואית זו תבחן את הזכאות. כדאי לדעת כי יתכן שהוועדה תזמן את מגיש הבקשה לבדיקה לפני אישור או סירוב לקבלת תו נכה.
- החלטה – הוועדה תחליט האם המבקש זכאי לקבלת תג נכה. במידה והיא תקבע שכן הקביעה תכלול גם האם הוא זמני או לצמיתות. במקרה של אישור התו יישלח בדואר.
- ערעור – במידה והוועדה החליטה לסרב לבקשה ניתן להגיש ערעור תוך 30 יום מרגע קבלת התשובה. במקרה של סירוב נוסף יהיה צורך להמתין שנה שלמה לפני הגשת ערעור נוסף.
מה ההבדל בין תו נכה לתג נכה ומה כדאי לדעת
ציינו כי אין באמת הבדל בין תו נכה לתג נכה. אלו פשוט שתי דרכים להגיד את אותו הדבר ולהסביר כי הנכה קיבל אישור להציג את התג ולהשתמש בו. כאשר אנחנו מסתכלים על הנושא ברור כי יכולות להיות שאלות רבות סביבו וכי הוא יכול להיות מבלבל מאד. רוב האנשים לא עובדים ביום יום מול משרד התחבורה ומול ועדות רפואיות ולכן ברור שהתהליך, שחשוב כל כך ושיכול להשפיע על העתיד האישי, יכול להעלות חששות. זה בדיוק המקום לשים לב לנקודות חשובות בתהליך:
- חשוב לדעת אמנם יש להכין את הבקשה על הצד הטוב ביותר אך במקרה של סירוב לבקשה ניתן להגיש ערעור. יש לעשות זאת בלוח הזמנים שניתן וחשוב מאד להתייחס לערעור בכובד ראש (כיוון שכבר היה סירוב אחד).
- בכל מקרה של שינוי במצבו הרפואי של נושא התו יש לעדכן את משרד התחבורה. יתכן שהשינוי יוביל לכך שהתו שנקבע באופן זמני יינתן לצמיתות. ההשפעה של המצב הרפואי יכולה להביא איתה אתגרים רבים וחשוב לקבל את כל הזכויות הקשורות בכך.
- תו נכה או תג נכה יהיו בעלי תוקף ואפשר לבצע את חידוש התו גם בלי להגיע למשרד התחבורה. גם ההגשה הראשונית של התו וגם החידוש שלו יכולים להתבצע באופן מקוון דרך האתר של משרד התחבורה.
כדאי לדעת כי משרד התחבורה יכול לספק שירותים נוספים הקשורים בתו נכה ואלו:
- הפקת תו זמני למקרים דחופים ולפרק זמן מוגבל. מדובר על קבלת התו באופן מהיר יחסית ועם זאת בתהליך חשוב מאד.
- החלפת תו פגום או טיפול בתו שנגנב. בכל מקרה של אובדן או גניבה יש להגיש בקשה מסודרת להחלפת התו.
- ביטול תו מכל סיבה שהיא וזאת באמצעות בקשה מסודרת למשרד התחבורה. אין לזלזל בכך ואם מסיבה כלשהי יש לבטל את התו יש לעשות זאת בהקדם בפניה למשרד.
סיוע בכל הקשור לתו נכה ותג נכה
כתבנו כי רוב האנשים לא מתמחים בהפקת תו נכה. התהליך עצמו יכול להיות מבלבל, להעלות שאלות וכשהוא לא מתבצע בצורה הנכונה הסיכוי לסירוב עולה. על פניו נשמע כי אפשר להגיש את הבקשה בקלות אך אין לזלזל בתהליך ולזכור כי כל פרט יכול להיות חשוב.
כאן בשבילכם באים לסייע לאלו אשר זקוקים להוציא תו ושרוצים להבטיח הגשת בקשה בצורה הנכונה ולהפחית את הסיכוי לסירוב. לפרטים נוספים צרו קשר. רוצים לדעת עוד על מה ההבדל בין תו נכה לתג נכה? המשיכו לגלוש.