תג נכה לרכב
סובל/ת מבעיות רפואיות המשפיעות על יכולת התפקוד הרגילה? ייתכן מאד כי את/ה זכאי/ת לתג נכה לרכב, בבדיקה פשוטה הצוות המקצועי שלנו יעדכן אתכם אם גם אתם זכאים וילווה אתכם בכל התהליך עד למיצוי זכויותיכם.
לבדיקת זכאות ללא עלות וללא התחייבות
לבדיקת זכאותכם
מי זכאי לתו נכה?
- אדם הנדרש לרכב כאמצעי תנועה בשל נכות ברגליו.
- אדם המוגבל בהליכה בשל נכות ברגליו.
- בעלי מוגבלות בניידות ובתנועה בדרגת נכות של 60% ומעלה.
- נכי צהל ונפגעי פעולות האיבה.
- ניצולי שואה.
- הסובלים מראייה לקויה.
- אדם הסובל מאוטיזים.
- אדם הסובל מאפילפסיה
- אדם במצב סיעודי.
- הורים לילד נכה.
- חולים אונקולוגיים.
- חולי חלב.
- חולי COPD.
- חולים אונקולוגיים.
- אדם הסובל מבעיות שרירים.
- חולי לב.
- אדם הסובל מדלקות פרקים.
- החלפת ברך.
- ועוד..
אודותינו
כאן בשבילכם הוקמה על מנת לסייע לכם לחסוך בזמן וכאבי ראש ולקבל את הזכויות המגיעות לכם באופן וודאי, ללא צורך לגשת שוב ושוב לרשויות השונות, למלא טפסים מבלבלים ולהתמודד עם חוסר רגישות ודורסנות של מוסדות ממשלתיים שלא תמיד פועלות לרווחתו של האזרח הקטן.
איתנו תוכלו להוציא תו נכה תוך זמן קצר, ללא בירוקרטיות וטרטורים!
שירותי החברה
הוצאת תו נכה
זכויות רפואיות
זכויות יולדות
פטור מתשלום מס הכנסה
לקוחות מרוצים משתפים
זקוקים לתו נכה ו/או מיצוי זכויות רפואיות ללא הליכים כואבים ומבלי לכתת רגליים?
צרו קשר עוד היום ואנחנו נעזור לכם לקבל את המגיע לכם:
אם אתם או מי מיקיריכם סובלים כעת ממצב בריאותי שמגביל את יכולת ההתניידות, בוודאי הגעתם הנה כדי לברר האם תוכלו להוציא תג נכה. מאמר זה ישמש אתכם כבסיס להבנת התג וזכויותיו, כולל המלצות ותנאי סף להוצאתו ממשרד הרישוי.
מהו תג נכה לרכב?
תו נכה הינו אישור שמוגדר בחוק חניה לנכים (התשנ"ד, 1993), אותו מנפק משרד הרישוי לכל אדם שנוסע או מלווה ברכבו אדם בעל נכות. אישור זה מתקבל ככרטיס קשיח אותו מצמידים לשמשת הרכב, על מנת שיהיה ניתן לחנות אותו בחניות המסומנות לנכים ובמקומות נוספים לפי היתר.
תג נכה לרכב מהווה עבור הציבור הישראלי אלמנט חשוב: מעל 1.5 מיליון אזרחים ישראליים סובלים ממוגבלות שמקשה עליהם בהליכה, נהיגה ובהגעה ממקום למקום בכוחות עצמם. לאור מצב התחבורה הכללי בישראל הכולל צפיפות, פקקים ומצוקת חניה קשה, מוגשות עשרות אלפי בקשות בשנה המבקשות להתגבר על המצוקה.
הקשחה בתנאי קבלת התג
כתוצאה מריבוי בקשות לתג הנכה בחמש השנים האחרונות, מנהיג משרד הרישוי מדיניות דחיות יחסית קשיחה. למעשה, כמחצית מהבקשות לתו הנכה נדחות לחלוטין בכל שנה – נתון שמעיב עוד יותר על מצבם של נכים הזקוקים לתו ונותרים בלא כל דרך להתנייד.
דחיות אלה נובעות משלוש סיבות עיקריות:
- ניסיון לבלום שימוש לרעה בתג מצד קרובים או בני משפחה של הנכה. על פי משרד הרישוי, מדובר בתופעה נפוצה במסגרתה משתמשים אותם קרובים בתג גם כאשר הנכה איננו נוכח ברכב, דבר אסור על פי חוק.
- ברוב הערים ישנו מחסור בחניות נכים, שנובע מהרצון של אגף הרישוי לשמור את מקומות החניה רק לנכים קשים שאכן זקוקים להן.
- הגדרתו של נכה בחוק הינה יחסית רחבה ובלתי מדויקת. על פניו, החוק מגדיר נכה כאדם שהתניידותו בדרכים ללא רכב עשויה לגרום להידרדרות במצבו הבריאותי. כמובן שיש מי שימהרו לנצל את ההגדרה המעורפלת כדי לקבל תג נכה לרכב, כך שמשרד הרישוי הוא היחידי שיקבע מי עונה להגדרה לטעמו ומי יידחה.
כל הנתונים הללו גורמים לסינון אגרסיבי יחסית של הבקשות, כאשר גם שני אנשים במצב זהה עשויים לגלות כי האחד יקבל את התג ואילו השני לא. מעבר לכך, גם מי שקיבל בעבר את התג וכעת ניגש לחדש אותו בנסיבות מוצדקות, לעתים יגלה כי בקשת החידוש שלו נדחתה ללא נימוקים מוצדקים.
כיצד להגדיל את הסיכויים בקבלת תג נכה לרכב?
על פניו, הליך קבלת התו אמור להיות פשוט. אלא שכאשר מפספסים את הגדרת הנכות המדויקת, נמנעים מלהסביר במדויק את השלכותיה ומפספסים תיעוד רפואי רלוונטי, גדול הסיכוי לדחייה. למעשה, אנשים רבים ללא ידע משפטי ובירוקרטי שוגים במילוי טפסי הבקשה ואף אינם מודעים לזכויות נוספות ששמורות להם, כמו למשל גמלת ניידות מהביטוח הלאומי או הזכות להיעזר בגורם מקצועי בתהליך.
אנו ב"כאן בשבילכם" מטפלים במאות מבקשי תג נכה מידי שנה וצברנו לאורך השנים ניסיון והצלחות מרובות. טיפול מקצועי אפקטיבי כבר משלב איסוף החומרים ועד לקבלת התג עצמו מגדיל את סיכויי הבקשה משמעותית: אנו מודעים לסוגיות עליהן צריך לשים דגש, כיצד לנסח את הבקשה וממה להימנע כדי שלא להביא לדחיית הבקשה. תוכלו להיעזר בנו בכל שלב ואנו נלווה אתכם עד לקבלת התג הקשיח וגם בתהליך החידוש שלו בעתיד.
המותר והאסור לבעלי תו נכה
אופן השימוש בתג – השימוש בתו נכה מותר רק לצורך הסעת הנכה בפועל. כל אדם המשתמש בתג כאשר הנכה איננו מצוי ברכב או ברכב אחר מזה הרשום, מסתכן בקנס כספי כבד.
חניה עם תג הנכה – ניתן לחנות את הרכב בכל שטח חניית נכים, בחניונים בעלי הסדר מתאים, במדרכות כחול לבן ובמקומות אסורים לחניה כל עוד לא חלה הפרעה לתנועה.
הטבות נוספות – מלבד זכויות החניה, בעלי תג נכה לרכב מקבלים אגרת רישוי מופחתת, פטור מתשלום על חניה במקומות ציבוריים לרבות בתי חולים או נמל התעופה, שטח חניה פרטי סמוך לביתם והקצאת חניה נגישה כאשר מדובר בבניין מגורים חדש.
תנאי הזכאות לקבלת תג נכה לרכב
- בעלי נכות בשיעור 60% ומעלה
- בעלי תעודת עיוור ממשרד הרווחה
- אנשים שזכאותם נקבעה בוועדת הניידות במשרד הבריאות
- ניצולי שואה המוגדרים כנכים במשרד האוצר
- נפגעי פעולות איבה בעלי אישור מתאים מהמוסד לביטוח לאומי
- נכי צה"ל המוגדרים כנכים במשרד הביטחון
יצוין כי קריטריונים אלה מוכרחים להיות מלווים בקביעה מתאימה, לפיה התניידות ללא רכב עשויה לערער את מצבו הבריאותי של הנכה.
מסמכים חשובים לבקשת התג
- מילוי טופס בקשה לקבלת תג נכה לרכב באתר gov.il ושליחתו דרך האתר או לחילופין לכתובת: היחידה לטיפול במוגבלי ניידות, מרכז פניות הציבור. ת.ד 72 חולון. מיקוד 58100.
- צילום רישיונות הרכב (ניתן לבקש את התג לשני רכבים לכל היותר)
- צילום ת.ז של מבקש הבקשה
- מכתב בחתימת הנכה המציין את מספרי הרכבים עבורם נדרש התג
- תיעוד רפואי עדכני בנוגע לנכות ולכושר ההתניידות
- העתק מפרוטוקול של וועדה מתאימה בה נקבעו קריטריוני הזכאות.
זכרו בבקשה
עמידה על זכויותיכם היא עניין קריטי. אנחנו כאן בשבילכם לאורך כל הדרך ומעניקים סיוע מקצועי אישי לכל דורש. פנו אלינו ונשמח לעזור לכם בתהליך הוצאת התו.
דוד סחרוב 22 ראשון לציון
© כל הזכויות שמורות ל- "כאן בשבילכם - מימוש זכויות רפואיות"
קידום אתרים בגוגל – דיימונד דיגיטל