תו נכה לחולי קרוהן

הוצאת תג נכה בקלות עם המומחים של כאן בשבילכם

סובל/ת מבעיות רפואיות המשפיעות על יכולת התפקוד הרגילה? ייתכן מאד כי את/ה זכאי/ת לתג נכה לרכב, בבדיקה פשוטה הצוות המקצועי שלנו יעדכן אתכם אם גם אתם זכאים וילווה אתכם בכל התהליך עד למיצוי זכויותיכם.

לבדיקת זכאות ללא עלות וללא התחייבות

בקשות מאושרות
0
שנות ניסיון
0

לבדיקת זכאותכם

מי זכאי לתו נכה?

אודותינו

כאן בשבילכם הוקמה על מנת לסייע לכם לחסוך בזמן וכאבי ראש ולקבל את הזכויות המגיעות לכם באופן וודאי, ללא צורך לגשת שוב ושוב לרשויות השונות, למלא טפסים מבלבלים ולהתמודד עם חוסר רגישות ודורסנות של מוסדות ממשלתיים שלא תמיד פועלות לרווחתו של האזרח הקטן.

איתנו תוכלו להוציא תו נכה תוך זמן קצר, ללא בירוקרטיות וטרטורים!

שירותי החברה

הוצאת תו נכה

זכויות רפואיות

זכויות יולדות

פטור מתשלום מס הכנסה

לקוחות מרוצים משתפים

זקוקים לתו נכה ו/או מיצוי זכויות רפואיות ללא הליכים כואבים ומבלי לכתת רגליים?

צרו קשר עוד היום ואנחנו נעזור לכם לקבל את המגיע לכם:

מחלת קרוהן היא מחלת מעי דלקתית כרונית אשר יכולה להשפיע משמעותית על אלו שחולים בה. למחלה יכולים להתלוות תסמינים שונים כולל כאבי בטן קשים, שלשולים תכופים, עייפות גבוהה, ירידה במשקל ולעתים גם צורך דחוף להגיע לשירותים. התסמינים השונים יכולים להוביל לקשיים בתפקוד היום יומי ובתוך כך גם לקושי הנוגע לניידות. כאן בדיוק נכנס תו נכה לחולי קרוהן ובכתבה זו נבחן מהם האתגרים העומדים בפני החולים וכיצד ניתן להוציא תו נכה.

כיוון שהמחלה יכולה להוביל להופעת תסמינים שונים המשפיעים על יכולת הניידות, ישנם מקרים בהם נקבע כי החולים יוכלו להוציא תו נכה. יש לציין כי לא מדובר בקבלה אוטומטית של התו ולכן חשוב כיצד מתבצע התהליך ולעבור אותו כהלכה וזאת כדי להימנע מדחיית התו. על אף שניתן להגיש ערעור במקרה של דחייה, הדרך הטובה ביותר להתנהל היא להימנע מכך ולקבל את המענה הנדרש בדיוק בזמן הנחוץ.

 

מחלת קרוהן: סקירה, תסמינים וקשיי ניידות

מחלת קרוהן היא מחלת מעי דלקתית כרונית הנקראת גם IBD. היא יכולה לפגוע בכל גיל אך לרוב תופיע בין הגילאים 15 ל-35. המחלה גורמת לדלקתיות באזורים שונים במערכת העיכול ולרוב במעי הדק ומובילה לסימפטומים שונים ובהם:

  • כאבי בטן – יכולים להיות חדים, עמומים, קבועים או להופיע לסירוגין
  • שלשולים – יופיעו בתכיפות, מימיים ולעתים יכולים להיות דמיים
  • עייפות – המחלה מאופיינת בעייפות כבדה וחוסר אנרגיה
  • ירידה במשקל – ללא הסבר נוסף או שינוי תזונתי
  • צורך דחוף בשירותים – תחושה בלתי נשלטת להשתמש בשירותים
  • חום – יכול להופיע חום קל או חום גבוה
  • אנמיה – תוצאה של חוסר ברזל מאיבוד דם במערכת העיכול
  • פצעים בפה – אם יופיעו אלו יהיו פצעים קטנים וכואבים בפה

התסמינים השונים של מחלת קרוהן ובפרט כאבי הבטן, השלשולים ותכיפות ללכת לשירותים, עלולים להקשות משמעותית על התניידות ממקום למקום. חולים רבים יתארו את חוויית ההתניידות כתחושת חרדה וחוסר ביטחון וכן פחד מהתקפים פתאומיים של התסמינים. הדבר יכול להוביל להימנעות מפעילות חברתית ויציאה החוצה כאשר תו נכה יכול להקל במעט.

 

חשיבותו של תו נכה לחולי קרוהן

קבלת תו נכה יכולה להקל משמעותית על חולי קרוהן ובעצם לאפשר להם לנוע באופן חופשי וליהנות מעצמאות גדולה יותר. חולים רבים ימשיכו לנהוג אך הם ירגישו חוסר ביטחון לצאת לדרך כשהם לא יודעים האם יוכלו להחנות את הרכב בקלות והאם יצטרכו ללכת רחוק למבנה סגור. תו הנכה מעניק הקלות שונות בכל הנוגע להתניידות ולכן הוא חשוב כל כך ויינתן בהתאם לתנאים הבאים:

חומרת המחלה

כדי לקבל אישור להוצאת התו יש להפיק אישור רפואי המעיד על מחלת קרוהן פעילה בדרגה שמשפיעה על איכות החיים והניידות. כדאי להפיק לא רק אישור מהרופא אלא ככל שאפשר לדאוג לבדיקות מתאימות כמו בדיקות דם וחוות דעת מרופא מומחה. כמובן, כל זאת בהתאם לתסמינים אך לצורך האישור חשוב להבין כי משרד הרישוי ירצה להכיר את חומרת המצב.

תו נכה לחולי קרוהן בהתאם לפגיעת כושר ההשתכרות

יש להגיש הוכחה לכך שכושר ההשתכרות של החולה נפגעה וזאת לפחות ברמה של 50%. את ההוכחות יש להגיש כשאפשר להציג אישורים רפואיים, תיעוד של דו״ח היעדרויות מהעבודה, ירידה בשכר וכל דבר אחר שיכול לאשר את הקשר בין המחלה לבין כושר ההשתכרות. 

פגיעה בניידות

על החולה להגיש כל מסמך אשר מצביע על פגיעה בניידות ובתוך כך ביכולת ההליכה ובצורך בהעדפות בכל הנוגע לנהיגה. יש לציין כי החולה יכול להמשיך לנהוג ולהחזיק בתו נכה וכמו כן האישור יכול להינתן בין אם הפגיעה בניידות קבועה או זמנית. בכל מקרה יש להציג מסמכים רפואיים אשר מצביעים על פגיעה בניידות.

תלות באחר

ישנם מקרים בהם ניתן להפיק תו נכה לחולי קרוהן אשר לא נפגעו משמעותית מבחינת יכולת ההליכה אך שכן קיימת תלות באדם אחר לצורך ביצוע פעולות יום יומיות. גם כאן, יש להגיש את האישורים המתאימים כולל בדיקות רופא וכל מסמך אשר מאשר את התלות.

 

הליך הפקת תו נכה

בשלב הראשון יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים אשר מעידים על מחלת קרוהן פעילה בדרגה חמורה. המסמכים הללו יכולים לכלול:

  1. אישור מרופא גסטרואנטרולוג
  2. תוצאות בדיקות מעבדה
  3. תוצאות בדיקות דימות כמו CT או MRI
  4. סיכומים מביקורים בבתי חולים
  5. מכתבים מרופאים מומחים

לאחר איסוף כל החומר יש להגיש בקשה מסודרת באתר משרד התחבורה. יש למלא את הטופס באופן מלא ומדויק ולצרף את כל המסמכים הרפואיים. יש לציין שניתן לבצע את ההגשה באופן מקוון או לשלוח את החומר בדואר. 

בשלב הבא משרד התחבורה מזמן לוועדה רפואית שאחריה תינתן תשובה האם החולה זכאי לתו נכה ואם כן לאיזה תו הוא זכאי (זמני או קבוע). במידה והתשובה היא שלילית ניתן להגיש ערעור במסגרת הזמן שנקבעה ובכל מקרה רצוי להימנע מכך ככל האפשר וזו בדיוק הסיבה שחולים רבים בוחרים להגיש את בקשת תו נכה לחולי קרוהן עם כאן בשבילכם הדואגים לתהליך פשוט ומדויק.

דוד סחרוב 22 ראשון לציון

© כל הזכויות שמורות ל- "כאן בשבילכם - מימוש זכויות רפואיות"

|