תו נכה לחולי פיברומיאלגיה
סובל/ת מבעיות רפואיות המשפיעות על יכולת התפקוד הרגילה? ייתכן מאד כי את/ה זכאי/ת לתג נכה לרכב, בבדיקה פשוטה הצוות המקצועי שלנו יעדכן אתכם אם גם אתם זכאים וילווה אתכם בכל התהליך עד למיצוי זכויותיכם.
לבדיקת זכאות ללא עלות וללא התחייבות
לבדיקת זכאותכם
מי זכאי לתו נכה?
- אדם הנדרש לרכב כאמצעי תנועה בשל נכות ברגליו.
- אדם המוגבל בהליכה בשל נכות ברגליו.
- בעלי מוגבלות בניידות ובתנועה בדרגת נכות של 60% ומעלה.
- נכי צהל ונפגעי פעולות האיבה.
- ניצולי שואה.
- הסובלים מראייה לקויה.
- אדם הסובל מאוטיזים.
- אדם הסובל מאפילפסיה
- אדם במצב סיעודי.
- הורים לילד נכה.
- חולים אונקולוגיים.
- חולי חלב.
- חולי COPD.
- חולים אונקולוגיים.
- אדם הסובל מבעיות שרירים.
- חולי לב.
- אדם הסובל מדלקות פרקים.
- החלפת ברך.
- ועוד..
אודותינו
כאן בשבילכם הוקמה על מנת לסייע לכם לחסוך בזמן וכאבי ראש ולקבל את הזכויות המגיעות לכם באופן וודאי, ללא צורך לגשת שוב ושוב לרשויות השונות, למלא טפסים מבלבלים ולהתמודד עם חוסר רגישות ודורסנות של מוסדות ממשלתיים שלא תמיד פועלות לרווחתו של האזרח הקטן.
איתנו תוכלו להוציא תו נכה תוך זמן קצר, ללא בירוקרטיות וטרטורים!
שירותי החברה
הוצאת תו נכה
זכויות רפואיות
זכויות יולדות
פטור מתשלום מס הכנסה
לקוחות מרוצים משתפים
זקוקים לתו נכה ו/או מיצוי זכויות רפואיות ללא הליכים כואבים ומבלי לכתת רגליים?
צרו קשר עוד היום ואנחנו נעזור לכם לקבל את המגיע לכם:
פיברומיאלגיה היא מחלה כרונית אשר גורמת לכאבים נרחבים לאורך זמן, לעייפות רבה ונלווים לה תסמינים נוספים המשתנים בין חולה אחד לאחר. המחלה פוגעת באופן משמעותי על איכות החיים היום יומית ועם זאת כדאי לדעת כי אין תו נכה לחולי פיברומיאלגיה באופן אוטומטי. על מנת להקל על התנועה יש להגיש בקשה מתאימה מול משרד התחבורה.
הליך קבלת תו נכה עשוי להיות מלא בשאלות ולפעמים להיות מתסכל מאד. כיוון שהתו לא ניתן באופן אוטומטי יש להגיש בקשה מסודרת ולעבור ועדה רפואת של משרד התחבורה. ארגון המסמכים הנדרשים והכנה לוועדה יכולים להשפיע על סיכוי קבלת התו.
זכאות תו נכה לחולי פיברומיאלגיה
חולי פיברומיאלגיה אינם זכאים לתו נכה באופן אוטומטי. התנאי העיקרי שיבחן לצורך הזכאות הוא קביעת נכות רפואית של לפחות 60% על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי. משרד התחבורה יסתמך במידה רבה על קביעה זו כדי להחליט אם לאשר את הפקת התו. אלו הקריטריונים אשר יבחנו במטרה לקבוע את אחוז הנכות:
- עייפות – עייפות קיצונית מאפיינת את מחלת הפיברומיאלגיה והיא משפיעה משמעותית על היכולת לבצע פעילויות יומיומיות.
- כאבים – חולי פיברומיאלגיה יכולים לדווח על כאבים כשאלו ישתנו בעוצמה, בתדירות ובאזורים בין חולה אחד לאחר. הכאב נוטה להיות במקומות שונים, עמוק בשרירים ובמפרקים והוא פוגע בתפקוד היומי.
- קושי קוגניטיבי – ישנם חולים אשר יחוו קשיי זיכרון, ריכוז ותשומת לב. הדבר נקרא גם ״ערפל פיברו״ כשהוא מתאר את הקושי הקוגניטיבי של המחלה.
- הפרעות שינה – יכולות להתאפיין בקושי להירדם, שינה לא רציפה ואיכות שינה ירודה. שינה לא טובה יכולה להשפיע על עוצמת הכאב ולהפך.
- קושי רגשי – חולי פיברומיאלגיה יכולים להתמודד עם קשיים רגשיים כולל חרדה, דיכאון וכן פגיעה בדימוי העצמי.
כל הנתונים הללו יבחנו בוועדה של הביטוח הלאומי וישמשו לקביעה האם ישנה נכות רפואית ואם זו ברמה של 60% ומעלה אפשר יהיה להגיש בקשה עבור תו נכה לחולה פיברומיאלגיה. כדאי לדעת כי הוועדה תבחן פרמטרים שונים כולל יכולת לעמוד לאורך זמן, לשבת במקום אחד באופן ממושך, להתלבש ולהתקלח באופן עצמי, לאכול, לכתוב ולבצע עבודות בית.
תהליך הוצאת התו
לאחר הגשת תביעת נכות לביטוח הלאומי וקבלת האישור אפשר להגיש בקשה לקבלת תו נכה לחולי פיברומיאלגיה. את הבקשה ניתן להגיש דרך אתר משרד התחבורה או באופן פיזי כאשר יש למלא את טופס הבקשה ולצרף את המסמכים הנדרשים כולל: צילום תעודת זהות וספח, אישור רפואי מרופה מומחה על הפיברומיאלגיה, צילום רישיון הרכב המיועד להחזיק בתו ותיעור רפואי נוסף אם קיים.
משרד התחבורה יבחן את הבקשה ויזמין את המועמד לוועדה רפואית. על מנת לעבור את הוועדה הרפואית בהצלחה כדאי להבין מה צפוי להיות בה ולהתכונן אליה בצורה המיטבית. הטיפים הבאים יכולים לעזור בכך:
- הכנת התיק הרפואי – רצוי להכין תיק רפואי מעודכן ומקיף אשר יכול להעיד על חומרת המחלה ועל ההשפעה שלה על חיי היומיום והתנועה.
- הכנת רשימת תסמינים – כדאי מאד להכין מבעוד מועד רשימה של התסמינים, של הקשיים ודרכי ההתמודדויות הנוכחיות ולהביא אסמכתאות ככל האפשר.
- פניה לגורם חיצוני – גורם כמו ״כאן בשבילכם״ נועד לעזור לחולי פיברומיאלגיה לעבור את תהליך קבלת תו נכה לחולי פיברומיאלגיה בצורה המיטבית.
תוצאות הוועדה
בסיום המפגש עם הוועדה הרפואית של משרד התחבורה היא תיקח תקופה מסוימת כדי לדון בבקשה ואת התשובה היא תשלח בדואר. באופן כללי האפשרויות הן קבלת תו נכה לחולי פיברומיאלגיה או סירוב אך כדאי לדעת כי גם בתוך כך אפשר לחלק את הנושא.
קבלת תו נכה
במקרה שהוועדה החליטה על זכאות היא תשלח את תו הנכה בדואר יחד עם ההודעה בדבר האישור. הוועדה יכולה לקבוע על תו נכה קבוע שמשמעותו שהנכה יוכל לקבל תו נכה לצמיתות כיוון שנמצא כי המצב הנוכחי לא עומד להשתפר. האפשרות השנייה היא קבלת תו נכה זמני הניתן לשנה מתוך הערכה כי מדובר במצב זמני שצפוי להשתפר. בטרם סיום השנה יש להגיש בקשה להערכת התקופה וזאת במידה ולא חל שיפור במצב.
סירוב לתו נכה
במקרה של סירוב לבקשה ניתן להגיש ערעור עד 90 יום מקבלת ההחלטה. אם הערעור נדחה ישנה אפשרות להגיש ערעור נוסף רק לאחר שנה.
הטבות לבעלי תו נכה לחולי פיברומיאלגיה
בעלי תו נכה לחולה פיברומיאלגיה יכולים להחנות בחניית נכים מסומנות, בחלק מהחניונים הציבוריים ללא תשלום ובמקומות נוספים כשאין חלופה אחרת. בהתאם לתו תיתכן זכאות נוספת כולל הנחות שונות בתחבורה הציבורית, במוזיאונים ובאירועים שונים.
ישנה משמעות רבה לתו הנכה כשהמטרה היא לעזור לחולי פיברומיאלגיה להתמודד עם האתגרים היום יומיים. הדרך להוציא תו נכה מתחילה בהוצאת נכות בביטוח הלאומי ולאחר מכן יש לפנות למשרד התחבורה. על מנת לעבור תהליך מוצלח פנו אל ״כאן בשבילכם״ ואנחנו נדאג לענות על שאלותיכם ונכין אתכם לתהליך בצורה המיטבית.
דוד סחרוב 22 ראשון לציון
© כל הזכויות שמורות ל- "כאן בשבילכם - מימוש זכויות רפואיות"